Русија

Руска војска ликвидирала две групе украјинских диверзаната (ВИДЕО)

Посаде противваздушних ракетних система "Бук" и "Тор" уништиле су и четири украјинска дрона у близини насеља Владимировка, Стелмаховка и Олшана, рекао је Сергеј Жибински
Руска војска ликвидирала две групе украјинских диверзаната (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Tsitsagi Nikita/news.ru via globallookpress.com

Руски војници групе "Запад" ликвидирали су две украјинске диверзантско-извиђачке групе у правцу Купјанска.

"Осим што су ликвидиране две групе, артиљеријска ватра осујетила је три покушаја ротације јединица Оружаних снага Украјине на положаје у области насеља Тимковка, Котљаровка, Масјутовка", рекао је порптарол групе Сергеј Жибински за "РИА Новости".

Жибински је додао да су посаде противваздушних ракетних система "Бук" и "Тор" уништиле су четири украјинска дрона у близини насеља Владимировка, Стелмаховка и Олшана, а посада хаубице 2А65 "Мста-Б" уништила је непријатељски топ "Д-30" у области Волчанские Хуторо.

Раније је Жибински рекао да је руски ловац Су-35 уништио радар у близини села Пешчаное у Купјанском округу Харковске области, произведеног у САД.

Борбе на истоку Украјине трају недељама. Руске снаге полако али сигурно напредују, док Кијев, наводно, припрема пролећну контраофанзиву.

image