Русија

Руска војска уништила НАТО ПВО систем у Украјини (ВИДЕО)

Министарство одбране Русије објавило је снимак уништења британског ПВО система "стормер ХВМ", достављеног Кијеву, уз помоћ камиказа дронова "лансет"
Руска војска уништила НАТО ПВО систем у Украјини (ВИДЕО)

Министарство одбране Русије објавило је снимак уништења британског ПВО система "стормер ХВМ", који су НАТО савезници претходно доставили Кијеву, уз помоћ камиказа дронова "лансет".

Министарство је појаснило да је борбено возило непријатеља открила беспилотна летелица у правцу Доњецка. Након открића, возило је уништено високопрецизном муницијом.

"Камиказа дронови се ефикасно користе за уништавање оклопних возила Оружаних снага Украјине. Уз њихову помоћ уништавају се артиљеријска оруђа, самоходни артиљеријски носачи, самоходни ПВО системи, тенкови и друга оклопна возила", додали су у Министарству.

Камиказа дронови показали су се као исплатива алтернатива скупим авионима и крстарећим и балистичким пројектилима, који су омогућили руској војсци да уништи оклопна возила која су САД и европске земље доставиле Украјини.

Модел "Лансет-3", дизајнирала је руска компанија "Зала Груп", посебно је направљен да уништава оклопна возила и може бити наоружан или високоексплозивним (ХЕ) или ХЕ-фрагментационим бојевим главама.

"Лансет 3" може да се креће брзинама од 80 до 110 километара на сат са максималном издржљивошћу од 40 минута и максималним дометом од 40 километара.

Руска оклопна звер Т-90М "пробој" погодила осматрачницу Украјинаца

Руски танкери на Т-90М погодили су украјинску осматрачницу, чије су координате добијене од обавештајних служби.

"Управо смо уништили непријатељску осматрачницу, а координате смо добили од обавештајних служби", рекао је командант тенковске чете руске армије за "РИА Новости".

Он је истакао да је за њега, као командира чете, најважније да сачува животе свог особља и посаде.

image