Русија

Руски ловац спречио норвешки авион да пређе границу Русије

Након што се страни војни авион окренуо од државне границе Руске Федерације, руски ловац се безбедно вратио у своју базу, саопштило је Министарство одбране Русије
Руски ловац спречио норвешки авион да пређе границу Русије© Yandex

Руски ловац-пресретач МиГ-31 испратио је норвешки патролни авион Р-8А Посејдон изнад Баренцовог мора, који је летео ка руској граници, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације.

"Руска средства контроле ваздушног простора открила су 13. априла ваздушни циљ изнад Баренцовог мора који се приближавао државној граници Руске Федерације. У циљу идентификације циља и спречавања нарушавања државне границе Руске Федерације, подигнут је ловац МиГ-31 из састава снага ПВО Северне флоте. Посада руског борбеног авиона идентификовала је ваздушни циљ као патролни авион Р-8А Посејдон, норвешког Ратног ваздухопловства", саопштено је.

Након што се страни војни авион окренуо од државне границе Руске Федерације, руски ловац се безбедно вратио у своју базу.

Министарство је додало да је лет руског ловца изведен у строгом складу са међународним правилима изнад неутралних вода, без пресецања ваздушних путева и опасног приближавања летелици стране државе.

image