Русија

Лавров поручио САД: Варате се ако мислите да вас штити Атлантски океан

Вашингтон усмерава своје сателите против Руске Федерације мислећи да ће им то проћи и да ће се извући, рекао је шеф руске дипломатије
Лавров поручио САД: Варате се ако мислите да вас штити Атлантски океанwww.globallookpress.com © Petrov Sergey

Вашингтон мисли да је заштита Сједињених Америчких Држава по дифолту обезбеђена Атлантским океаном, рекао је данас министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, коментаришући питање новинара о америчком инстинкту за преживљавање, те због чега Вашингтон толико доприноси ескалацији ситуације.

"У Вашингтону сматрају да им је самоодржање осигурано Атлантским океаном. У великој су илузији ако сматрају да ће им то помоћи уколико покушају да свет доведу на ивицу трећег светског рата. За сада, Вашингтон усмерава своје сателите против Руске Федерације мислећи да ће им то проћи и да ће се извући", рекао је Лавров у емисији`Москва. Кремљ. Путин".

У исто време, данас је у Москву стигао и специјални изасланик Кине Ли Хуеј који ће са Лавровом разговарати о ситуацији у Украјини. 

"Вол стрит џорнал" у међувремену је пренео да је кинески дипломата кренуо у турнеју по Европи како би допринео моменталном прекиду ватре између Кијева и Москве. Ипак, портал истиче да ће Кина ургирати да Русија задржи територије које су јој се прошле године припојиле након референдума.

Хуеј је, подсетимо, недавно био у Украјини када је са главним руководством земље разговарао о актуелној ситуацији.

Током јучерашње посете Берлину, он је поручио да ће Кина подржати сваки европски мировни предлог за окончање сукоба у Украјини који ће полазити од узрока рата.

Хуеј је још једном поновио и да се став Кине по питању Украјине није изменио: Пекинг ће наставити да доприноси мировним преговорима и политичком регулисању ситуације. 

image