Русија

Посланик Думе о паљењу Курана: Ђаволи и сатана спустили су се у Европу, не би тако да се ради о ЛГБТ

Европа се због сличних акција може огрести у верском рату и изазвати појављивање јаког муслиманског лидера, упозорава посланик Лугавој
Посланик Думе о паљењу Курана: Ђаволи и сатана спустили су се у Европу, не би тако да се ради о ЛГБТwww.globallookpress.com © Anas Alkharboutli

Монструозна акција на један од најсветијих празника муслимана - Курбан-бајрам - увредила је стотине милиона муслимана, али не само њих, већ и све религиозне људе, оценио је данас Андреј Лугавој, посланик Државне думе Русије. 

Он је упозорио да би овакве провокације које се играју са осећањима верника могле да "изроде појаву једног јаког муслиманског лидера", након чега би се "Европа огрезла у у верском рату".

"Није јасно због чега се Шведска игра са ватром. Искре лете по целом свету", а ово није ни први пут да се тако нешто десило у тој земљи, уз сагласност власти.

"Полиција је јуче такође стала на страну ђавола који је запалио Куран. Она га је чувала, док је он цепао и палио свете књиге, али је привела човека који је покушао да га гађа камењем", написао је Лугавој на Телеграму. 

За "пола сата нанета је непоправљива духовна штета муслиманском свету", а свему томе су на позив присуствовали одговарајући медији.

Подсетимо, тридесетседмогодишњи имигрант из Ирака, Саливан Момика, чији је захтев за паљење Курана претходно био одбијен, јуче је, након добијања дозволе за то, очекивано запалио муслиманску свету књигу. Док је палио Куран, имигрант је, како је јављено, изговарао неки речи на арапском језику. Акцији паљења присуствовали су бројни медији и око 200 посматрача.

Руски посланик данас је подсетио и на акцију паљења Курана у Копенхагену почетком ове године. Полиција не само да није привела особу која је била одговорна за паљење светих књига, већ ју је чувало око 50 полицајаца и неколико аутомобила који су се кретали свуда где и он како не би било инцидената.

"Можемо смело да кажемо да се на власти у Европи данас налазе ђаволи и сатана, који су се спустили на земљу. У Русији таква акција у принципу не би била могућа, код нас Устав обезбеђује заштиту верских вредности".

Са друге стране, он је изразио увереност да би сличне акције које би биле усмерене против ЛГБТ агенде изазвале велико негодовање истих тих медија и јавности у Шведској.

image