Русија

Руски ловац уништио извиђачки чамац украјинске војске у Црном мору

Су-30СМ је уништио извиђачки чамац Оружаних снага Украјине у близини руског постројења за производњу гаса, саопштило је руско Министарство одбране
Руски ловац уништио извиђачки чамац украјинске војске у Црном моруwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda/Global Look Press

Руски ловац Су-30СМ Црноморске флоте уништио је синоћ извиђачки чамац украјинске војске у близини руских погона за производњу гаса у Црном мору, саопштило је руско Министарство одбране.

"Посада авиона Су-30СМ Морнаричке авијације Црноморске флоте уништила је извиђачки чамац Оружаних снага Украјине у зони руског гасног постројења у Црном мору", наводи се у саопштењу.

Оружане снаге Украјине редовно покушавају да нападну дроновима Севастопољ, главну базу Црноморске флоте, као и друге објекте на Криму. Мете напада обично су штабови флоте, енергетски објекти, као и војни аеродроми. Руске јединице успевају да одбију нападе.

Прошле недеље су бродови Црноморске флоте "Питливиј" и "Василиј Биков" открили и уништили украјински беспилотни чамац који је покушао да их нападне 237 километара југозападно од Севастопоља.

Црно море поново је постало немирно након истека Споразума о житу 18. Јула, када је поново постао активан "привремени опасни режим" у северозападном делу Црног мора и када је укинут морски коридор.

Украјина је тада објавила да ће на све бродове који плове ка руским лукама у Црном мору сматрати легитимним циљем који превози војни терет. Руско Министарство одбране није остало без одговора, објавило је да исто важи и за бродове који плове ка украјинским лукама.

image