Русија

Пронађени делови авиона у коме је погинуо Пригожин (ВИДЕО)

Полиција је синоћ заустављала све аутомобиле који пролазе и испитивала путнике о разлогу путовања тим путем

Пронађена су два фрагмента авиона који се срушио у Тверској области, а у ком је био Јевгениј Пригожин. Први је пронађен синоћ, на улазу у село Куженкино, које се налази на око два километра од места пада, а други - елемент репа авиона пронађен је јутрос 3,5 километара од места пада, јавља дописник "РИА Новости".

Полиција је оградила место на коме је олупина пала, а на лицу места је синоћ било паркирано неколико аутомобила специјалних служби са упаљеним сиренама. Полиција је синоћ заустављала све аутомобиле који пролазе и испитивала путнике о разлогу путовања тим путем.

Синоћ је због тога био блокиран пут у село Куженкино, које се налази три километра од истоименог насеља урбаног типа.

Део репа срушеног авиона је пронађен јутрос на пољани близу улаза у село Куженкино, буквално неколико метара од летње викендице локалног становника.

Приватни авион срушио се синоћ у Тверској области, у њему је било десет људи и сви су погинули, саопштило је руско Министарство за ванредне ситуације.

Оснивач приватне војне компаније "Вагнер" Јевгениј Пригожин био је на списку путника, наводе из Министарства, преносе "РИА Новости", а то је потврдила и Федерална агенција за ваздушни саобраћај "Росавијација".

На друштвеним мрежама се појавио снимак пада авиона, а око 20 часова пронађена су тела осморо мртвих на месту пада авиона, рекли су представници Хитне помоћи.

Специјалне снаге и даље трагају за преживелима и за телима мртвих, покренут је кривични поступак.

image
VV inauguration
banner