Русија

Лавров о смрти Пригожина: Пратите званичне информације, а не шта кажу западни медији (ВИДЕО)

Шеф руске дипломатије коментарисао је вест о смрти шефа Групе "Вагнер" током обиласка Храма преподобног Сергија Радоњешког у Јоханесбургу
Лавров о смрти Пригожина: Пратите званичне информације, а не шта кажу западни медији (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Petrov Sergey

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров коментарисао је смрт оснивача "вагнероваца" Јевгенија Пригожина и том приликом поручио јавности да се не воде дезинформацијама, већ да прате искључиво званичне податке које буду објавиле руске власти. 

"Нисам пратио шта су говорили, писали на ту тему. Јако ми је тешко да дам некакав коментар. Вероватно је започета истрага, покренут поступак, истражитељи раде свој посао. Предложио бих да се оријентишете на чињенице, а не на то шта говоре западни медији", поручио је шеф руске дипломатије приликом посете Храму преподобног Сергија Радоњешког у Јоханесбургу.

Лавров је посетио храм за време своје посете Јужној Африци, у којој се протеклих дана одржао овогодишњи Самит БРИКС-а. 

Смрт Пригожина потврдио је јуче и председник РФ Владимир Путин, који је изјавио да се у авиону који је летео од Москве до Санкт Петербурга налазио и шеф "вагнероваца".

Путин је породицама погинулих изјавио саучешће и истакао да је Пригожин био талентован и способан човек тешке судбине и додао да су власти приступиле истрази.

image
VV inauguration
banner