Русија

Путин: Русија и Узбекистан раде у интересу безбедности и стабилности региона

Руски председник честитао је Узбекистанцима државни празник - Дан независности
Путин: Русија и Узбекистан раде у интересу безбедности и стабилности региона© Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Председник Русије Владимир Путин упутио је телеграм честитке председнику Републике Узбекистан Шавкату Мирзијојеву поводом Дана независности републике. Русија и Узбекистан ће заједно радити на изградњи билатералних веза у интересу безбедности и стабилности, истакао је руски лидер.

"Сигуран сам да ћемо заједничким напорима наставити да систематски градимо конструктивне билатералне везе у свим областима за добробит наших пријатељских народа, у интересу јачања регионалне безбедности и стабилности", поручио је Путин.

Узбекистан има заслужен ауторитет на светској сцени и игра значајну улогу у решавању актуелних питања у међународној агенди, додао је, наводи се на сајту Кремља.

Руско-узбекистански односи се успешно развијају у духу стратешког партнерства и савезништва, а интеракција Москве и Ташкента у ЗНД, ШОС, УН и другим мултилатералним структурама иде у добром смеру, нагласио је.

"Искрено вам желим, драги Шавкате Миромоновичу, добро здравље и успех, а свим грађанима Узбекистана мир и просперитет", поручио је Путин.

image