Русија

Кремљ: Медији из непријатељских земаља неће присуствовати Источном економском форуму

Русија је спремна да угости западне новинаре, али захтева правилан однос према својим новинарима у иностранству
Кремљ: Медији из непријатељских земаља неће присуствовати Источном економском форумуwww.globallookpress.com © Alexander Zemlianichenko Jr/XinHua

Медији из непријатељских држава неће присуствовати Источном економском форуму (ВЕФ) који се одржава следеће недеље у Владивостоку, указује портпарол Кремља Дмитриј Песков, преноси ТАСС.

Нису добили акредитације, као ни за Санктпетербуршки међународни економски форум (СПИЕФ) ове године, каже Песков, одговарајући на релевантно питање.

СПИЕФ, највећи економски форум у Русији, одржан је средином јуна ове године. То је први пут у историји да западни медији нису добили акредитацију за форум.

Песков је тада објаснио да ће пријем или неприхватање медија на свим наредним догађајима зависити од тога "како се понашају".

Русија је спремна да угости западне новинаре, али захтева правилан однос и према својим новинарима у иностранству, истакао је тада.

Председник Русије Владимир Путин ће се традиционално обратити на пленарној седници Источног економског форума 12. септембра.

image