Русија

РТ у пољској болнци у ЛНР са младом медицинском сестром: Страха нема, подршка је главна (ВИДЕО)

"Човек се на све навикне. Док си ту са пријатељима и блискима са којима си раме уз раме у овим условима, не осећаш страх", каже медицинска сестра која помаже војницима и цивилима на фронту

Пре пет месеци, медицинска сестра са кодним именом Комилфо напустила је посао у Министарству здравља и отишла на фронт да помаже војницима и цивилима у Луганској Народној Републици, а екипа руске редакције РТ посетила је пољску болницу у којој ова млада храбра жена прима пацијенте.

Комилфо већ 20 година ради у разним хуманитарним и волонтерским мисијама. Има искуства у раду у регионима где је ситуација тешка. Међутим, како сама истиче у зони Специјалне војне операције највише осећа да је потребна и да њен рад помаже људима.

"Ми заиста спашавамо животе, пружамо помоћ. С друге стране, смо ту да подржимо наше војнике, нашу војску – она ​​им је сада заиста потребна. А када дође цивилно становништво и појави се прилика да у овим тешким условима помогнемо и њима – то је јединствен осећај", каже руска медицинска сестра.

У њену болницу на терену долазе пацијенти у различитим стањима, а неке од њих, укључујући и децу, послали су у федералне центре на даљу медицинску негу.

"Нема страха. Човек се на све навикне. Почнеш да се плашиш за људе који су овде у тренутку кад одлазиш одавде. Док си ту са пријатељима и блискима са којима си раме уз раме у овим условима, не осећаш страх", истиче она.

На фронту је подршка главна, сви подржавају једни друге, закључује ова храбра жена.

image