Русија

Ураган погодио Крим: Две особе у болници, евакуација у току

Брзина урагана достизала је и до 144 километара на сат
Ураган погодио Крим: Две особе у болници, евакуација у токуwww.globallookpress.com © IMAGO/Bernd März

Руско полуострво Крим јуче и током ноћи задесило је велико невреме, ураган брзине и до 144 километара на сат, због чега је из места Евпаторија на западу Крима евакуисано више од 200 становника, а повређено седам особа од којих су две у озбиљнијем стању због чега су и хоспитализоване. 

Медији јављају и да је један човек нестао без трага.  

До проблема је дошло и у Севастопољу, на југу Крима. Река Бељбек излила се из свог корита. Потопљена су четири приватна стамбена објекта, и неколико првих спратова друге три куће. Из њих је евакуисано 35 особа међу којима је било и шесторо деце. 

Услед јаке олује, без струје је на полуострву остало скоро пола милиона становника Крима, оцењују власти Крима. "РИА Новости" додају да је по целом полуострву оборен велики број дрвећа, док је на мору и даље велика бура, која таласима запљускује обалски део Евпаторије.

Локалне власти формирале су посебан оперативни штаб за евакуацију људи, која је још у току. Додају да полуострво никада до сада није видело овакво невреме. Руска служба за борбу против ванредних ситуација послала је на Крим 405 особа и 116 јединица технике.

Данашњи дан проглашен је за нерадан дан за све грађане Крима.

Хидрометеоролошки центар Русије упозорава да ће у наредним данима европски део земље погодити опасни временски услови. Очекују се велики снег, поледица, јак ветар, мокар снег, киша и ледена киша.

Ипак, упозорење стиже поново и за Крим - и данас се очекују киша са снегом и урагански ветар.

image