Русија

Путин издао наредбу: Повећава се број припадника Оружаних снага Русије

Министарство одбране наглашава да се не планира значајно повећање позива грађанима у сталну војну службу, као и да мобилизација није предвиђена
Путин издао наредбу: Повећава се број припадника Оружаних снага Русијеwww.globallookpress.com © Mikhail Klimentyev/Kremlin Pool

Председник Русије Владимир Путин издао је наредбу да се повећа број војног особља у оквиру Оружаних снага Русије. Овај број биће повећан за још 170.000 нових особа, саопштио је Кремљ. 

Документ наредбе, који ступа на снагу данас, предвиђа да би у Оружаним снагама Русије требало да буде укупно 2 209 130 особа, од којих би њих 1 320 000 били искључиво војници. 

Ипак, повећање броја војника неће бити извршено уз помоћ мобилизације, већ на основу оних грађана Русије који имају жељу да служе и одлуче се да добровољно потпишу уговор са Министарством одбране. 

Министарство наглашава да се не планира значајно повећање позива грађанима у сталну војну службу, као и да мобилизација није предвиђена.

ТАСС преноси да потреба за повећањем броја војника проистиче из чињенице да постоји све више претњи по државу, а све оне повезане су са Специјалном војном операцијом и ширењем НАТО-а у близини граница Русије. 

"То је одговор на агресивно деловање НАТО блока", објашњава МО Русије.

image