Русија

Русија: Уништено командно место украјинске ваздушне одбране, оборене две ракете С-200 и осам дронова

У саопштењу руског Министарства одбране се додаје да су погођена и складишта горива у областима Миргорода, Полтавској области и граду Хмељницки, као и арсенал муниције у Миколајевској области
Русија: Уништено командно место украјинске ваздушне одбране, оборене две ракете С-200 и осам дронова© MOD Russia/via Globallookpress.com

Руске снаге уништиле су утврђени командни положај украјинске противваздухопловне одбране "Исток" у Дњепру, граду у централној Украјини, саопштило је данас руско Министарство одбране.

Министарство је напоменуло да су нанети комбиновани удари оперативно-тактичке и војне авијације, беспилотних летелица, ракетних снага и артиљерије.

Додаје се да су руски ПВО системи у протекла 24 сата оборили две украјинске ракете С-200, гранату ХИМАРС МЛРС и осам беспилотних летелица.

У саопштењу се додаје да су погођена и складишта горива у областима Миргорода, Полтавској области и граду Хмељницки, као и складиште муниције у Миколајевској области.

"Снаге руске групе 'Југ' су у доњецком правцу уз подршку артиљерије уништиле људство и технику украјинских снага у ДНР. Губици украјинских снага су до 300 војника, борбено возило пешадије, два аутомобила, хаубица Д-20, хаубица Д-30 и самоходно артиљеријско оруђе 'гвоздика'", додали су у Министарству.

Напомиње се да су украјинске снаге у херсонском правцу у протекла 24 часа изгубиле до 65 војника, два аутомобила, три артиљеријска оруђа "гвоздика", као и станицу за радиоелектронско ратовање "буковел АД".

"У запорошком правцу руске снаге одбиле су напад јуришне украјинске групе код Вербовог. У нападу је погинуло или рањено до 20 украјинских војника, а уништена су два аутомобила. У Харковској области уништено је складиште муниције украјинске војске, а општи губици у купјанском правцу износе до 95 војника. Такође су уништени оклопно возило, два аутомобила и хаубица Д-30", наводи се.

image