Русија

Кремљ: Напад на Доњецк је монструозни терористички акт кијевског режима

Најоштрије осуђујемо тај напад. Специјална војна операција ће се наставити како би заштитили наш народ од таквих опасности, поручио је портпарол Кремља Дмитриј Песков
Кремљ: Напад на Доњецк је монструозни терористички акт кијевског режимаwww.globallookpress.com © Tsitsagi Nikita/news.ru

Кијевски режим наставља да показује своје монструозно лице, тако што наставља да удара на цивилну инфраструктуру, људе и цивиле, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Напад који се јуче догодио у Доњецку је монструозни терористички акт, јер се користи неселективно оружје које је довело до погибије великог броја људи. Најоштрије осуђујемо тај напад и поручио бих да ће се Специјална војна операција наставити како би заштитили наш народ од таквих опасности", казао је Песков.

Он је додао да Министарство одбране и руски системи противваздушне одбране, као и други надлежни ресори предузимају неопходне мере за заштиту од те врсте терористичких напада.

Руске дипломате нису разговарале са Трампом о Украјини

Руска страна заиста не зна како се могу остварити предизборна обећања бившег председника САД Доналда Трампа о брзом решавању сукоба у Украјини, јер није било контаката између америчке и руске стране, навео је Песков.

Наиме, Трамп је раније поново обећао да ће решити сукоб у Украјини одмах након победе на председничким изборима, па чак и пре пресељења у Белу кућу.

"Није било контаката између руских дипломата и бившег председника САД Доналда Трампа око решавања ситуације у Украјини", поручио је портпарол Кремља.

image