Русија

Руска војска ослободила Крахмаљно, Украјинци напали Доњецк (ВИДЕО)

Белгородска област јуче је гађана више од 60 пута, а данас је гранатиран Доњецк, у којем је погинуло 25 особа
Руска војска ослободила Крахмаљно, Украјинци напали Доњецк (ВИДЕО)www.globallookpress.com © V Ictor/XinHua

Руски војници ослободили су место Крахмаљно у Харковској области, саопштило је данас руско Министарство одбране. 

Резултат је постигнут захваљујући "успешним акцијама јединица 'Западне' групације војске", поручује министарство и додаје да је за последња 24 часа у том правцу одбијено седам напада украјинских војника, а да је ликвидирано или рањено 55 њих.

У свим правцима на фронту Украјина је за последња 24 часа изгубила око 565 војника, истиче МО Русије. Уништено је и војно складиште Оружаних снага Украјине и место на којем су привремено били смештени страни плаћеници, као и велики број војне технике.

У међувремену, медији јављају да је данас нападнут град Доњецк. Иза напада стоји Кијев, а како се за сада зна, погинуло је 25 особа, док је 20 људи рањено, пишу "РИА Новости". 

Главна уредница РТ и медијске групе "Русија севодња" Маргарита Симоњан написала је на Телеграму да је у Доњецку погођена пијаца и да су међу убијеним и баке, које су продавале печурке и шаргарепу.

Белгородска област Русије, која се налази на граници са Украјином, и која је од почетка Специјалне војне операције честа мета напада украјинских снага, јуче је, такође, поново нападнута и то више од 60 пута, написао је на Телеграму гувернер региона Вјачеслав Гладков.

Како каже, на шест граничних подручја испаљено је најмање 65 граната, а приликом напада коришћени су артиљерија, минобацачи, бацачи граната и митраљези, а регистровано је и да су три уређаја бачена са дронова из ваздуха. 

image