Русија

Кијев гађао болницу у Доњецку: Рањено троје пацијената (ВИДЕО)

Погођена је болница број шест у Клиническој улици, а стање повређених пацијената се прати
Кијев гађао болницу у Доњецку: Рањено троје пацијената (ВИДЕО)© Tanjug/Ukrainian Emergency Service via AP

Украјинске трупе су и синоћ гранатирале Доњецк услед чега су повређена три пацијента у болници у Лењинском округу града, јавља градоначелник Алексеј Кулемзин на Телеграму.

Погођена је болница број шест у Клиническој улици, а стање о троје повређених пацијената се прати, пише Кулемзин.

Од синоћ у 21 час до јутрос у девет часова, украјинска војска је, како наводи, гађала Доњецк три пута.

Поред Лењинског округа, где је на истој болници оштећен и кров и прозори, гасовод, оближња трафостаница и неколико аутобмобила, као и неколико стамбених зграда – погођени су и Будјоновски, Кубишевски и Петровски округ Доњецка.

У Кубишевском округу је рањена жена 1957. године рођења, оштећена је фасада и прозори на зградама и гасна цев. У Будјоновском округу је у улици Светли пут оштећен трактор, камион и једна зграда, додаје.

Украјинска војска и током зимских празника свакодневно удара на Доњецк. Само током гранатирања у новогодишњој ноћи у центру града су погинуле четири особе, а 13 је повређено.

Како је нагласио лидер ДНР Денис Пушилин, кијевски режим је прешао границу ударима на обичне цивиле у Доњецку и Белгороду. Како наводи,  Русија на такве непријатељске акције одговара веома оштро, али да гађа искључиво војне циљеве.

image