Русија

Будућност и младост Русије на једном месту: Путин пева химну са младима (ФОТО, ВИДЕО)

Русија има чиме да се поноси, поручио је руски лидер на затварању конгреса "Покрет првих" у Москви

Председник Владимир Путин присуствовао је Међународном изложбеном форуму "Русија" у Москви и учествовао у затварању конгреса "Покрет првих", а у једном тренутку заједно са омладином, на сцени, запевао је руску химну.

"Сигуран сам да, ако се осећате фокусирано, самопоуздано и циљано идете ка свом циљу, испунићете свој сан, и успећемо још више. Овом изложбом желели смо да покажемо шта је наша земља урадила у последњих 15-20 година и имамо чиме да се поносимо", обратио се руски лидер присутнима са бине на конгресу руског покрета деце и омладине.

Путин је указао да су учесници "Покрета првих" за годину дана послали три милиона писама борцима на линији фронта, да су посадили два милиона стабала за Дан народног јединства и прикупили око 400.000 књига за своје вршњаке у Донбасу и Новорусији.

Како је навео, укупно у "Покрету првих" има скоро пет милиона људи, док је седам милиона учествовало у догађајима.

"То је огромна војска", оценио је Путин, а затим заједно са децом, отпевао химну Руске Федерације.

Деца су почела да певају химну на сцени, а руски лидер је наизменично давао микрофон учесницима, а потом се и сам придружио хору дечијих гласова речима "моћна воља, велика слава".

"Покрет првих" је заједница деце, тинејџера и одраслих, која обједињује државне и јавне институције ради формирања јединственог образовног окружења за школарце и студенте.

У њему учествује више од четири милиона људи. Више од 40.000 примарних огранака покрета редовно ради у 89 руских региона.

Прошле године, догађаји у заједници достигли су више од седам милиона људи, наводи организација.

image