Русија

Медведев упозорио: Бранићемо се од НАТО-а балистичким и крстарећим ракетама

Изузетно опасно брбљање на ову тему се наставља јер западни званичници имају потребу да скрену пажњу бирача и некако оправдају потрошњу од више милијарди на "Бандерину мрску Украјину", оценио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Медведев упозорио: Бранићемо се од НАТО-а балистичким и крстарећим ракетама© Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik Pool Photo via AP

Становници западних земаља треба да знају да у случају да до рата Русије и НАТО-а заиста дође, како их њихови политичари застрашују, руска војска ће користити балистичке и крстареће ракете са специјалним бојевим главама за своју одбрану, навео је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

"Сунак, Шолц, Макрон, норвешки, фински, пољски и други лидери из земаља НАТО-а поручују да својим грађанима да морају да буду спремни на рат са Русијом, иако је Москва више пута говорила да не планира сукоб са земљама НАТО-а и ЕУ, навео је Медведев на Телеграму.

Изузетно опасно брбљање на ову тему се наставља јер западни званичници имају потребу да скрену пажњу бирача и некако оправдају потрошњу од више милијарди на "Бандерину мрску Украјину", оценио је он.

"Запад, уместо да те огромне количине новца троши на решавање својих социјалних проблема, финансира рат у земљи која пореским обвезницима западних земаља није блиска и чије становништво се растрчало по Европи и терорише локално становништво", прецизирао је.

Управо због тога лидери западних земаља готово свакодневно плаше своје грађане ратом против Русије, истичући да помоћ Украјини мора да се настави, а производња тенкова, граната, дронова и другог наоружања мора да се повећа, појаснио је Медведев.

"Ако се, не дај Боже, деси такав рат, неће се одвијати по сценарију Специјалне војне операције. Неће се изводити у рововима, неће се користити артиљерија, оклопна возила, дронови и опрема за електронско ратовање", упозорио је Медведев.

НАТО је огроман војни блок, становништво земаља Алијансе чини скоро милијарду људи, а њихов укупан војни буџет може да достигне више од билион долара, појаснио је.

"Дакле, Русија једноставно неће имати избора. Одговор ће бити асиметричан. За заштиту територијалног интегритета наше земље користиће се балистичке и крстареће ракете са специјалним бојевим главама. Ово је засновано на нашим доктринарним војним документима и свима је добро познато", поручио је Медведев.

Према његовим речима, то ће бити "она озлоглашена апокалипса, крај свега".

Зато западни политичари својим бирачима морају да говоре горку истину, а не да их третирају као безумне идиоте, закључио је и поручио да да грађанима објасне шта ће се заиста десити, уместо што понављају лажну мантру о рату са Русијом.

image