Русија

Русија затражила састанак Савета безбедности УН на тему Минских споразума

Тема седнице биће неуспех Запада да регулише сукоб и акције западних чланова СБ због којих до мира није дошло, поручио је заменик сталног представника Руске Федерације у УН Дмитриј Пољански
Русија затражила састанак Савета безбедности УН на тему Минских споразумаwww.globallookpress.com © Evan Schneider/XinHua

Русија је затражила седницу Савета Безбедности УН у вези са годишњицом усвајања мировних споразума из Минска, како би подсетила своје колеге о томе какву историјску шансу за мирно решење кризе унутар Украјине су пропустиле украјинске власти и њени спонзори, изјавио је заменик сталног представника Руске Федерације у УН Дмитриј Пољански.

"Тема седнице биће неуспех Запада да регулише сукоб и акције западних чланова СБ због којих до мира није дошло", написао је Пољански на Телеграму. 

Руски дипломата је истакао да Запад није и не улаже озбиљне напоре у дијалог са Русијом, не разговара се о решавању украјинске кризе ни у седишту УН у Њујорку ни у оквиру других међународних организација.

"Нико за сада није спреман да води озбиљне преговоре с Русијом о Украјини, а Москва никада није одбијала преговоре. С обзиром да нико није спреман да разговара, СВО се наставља", поручио је Пољански.

image