Русија

Медведев: Макрон је ситан наследник Бонапарте, који жуди за осветом наполеонских размера

Парламентарни циркус наказа из земље пораженог фашизма, поново седећи у Рајхстагу, захтева да се његовим неонацистичким потомцима пошаљу ракете дугог домета, навео је бивши руски председник
Медведев: Макрон је ситан наследник Бонапарте, који жуди за осветом наполеонских размера© Andrea Verdelli/Getty Images

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев назвао је изузетно опасним изјаве о могућности слања трупа појединих земаља НАТО-а у Украјину.

На тај начин он је прокоментарисао изјаву француског председника Емануела Макрона, да се ЕУ сложила да створи "девету коалицију за дубоке ударе" – снабдевајући Украјину ракетама средњег и дугог домета. 

"Ситни Бонапартови наследници, испробавајући златне еполете откинуте пре 200 година, жедни су освете у наполеонским размерама и носе жестоку и изузетно опасну мећаву о искрцавању трупа појединих земаља НАТО-а у Кијев, као и о ново оружје за удар на Русију", написао је Медведев на Телеграму.

Према његовим речима, парламентарни циркус наказа из земље пораженог фашизма, поново седећи у Рајхстагу, захтева да се његовим неонацистичким потомцима пошаљу ракете дугог домета. 

"Западни лидери долазе у театралне посете Кијеву на дан почетка Специјалне операције како би одвратили сопствено бирачко тело од нагомиланих проблема и поново полизали прљаву чизму америчког власника у стању акутне сервилне егзалтације. Примери разградње мозгова западних политичара појављују се сваког дана", закључио је.

image