Русија

Амерички плаћеници открили руским пранкерима главни проблем украјинских оружаних снага

Шаљивџије су у име бившег председника Украјине Петра Порошенка разговарале са плаћеницима из Сједињених Држава под изговором да регрутују странце за своју личну војну компанију
Амерички плаћеници открили руским пранкерима главни проблем украјинских оружаних снагаwww.globallookpress.com © IMAGO/Presidential Office of Ukr

Амерички плаћеници Џејсон Фриман и Џошуа Џон Рендсфорд, који су били припадници украјинске "легије странаца", признали су у најновијој намештаљци познатих руских пранкера Вована и Лексуса, да је највећи проблем Кијева команда Оружаних снага Украјине. 

Шаљивџије су у име бившег председника Украјине Петра Порошенка разговарале са плаћеницима из Сједињених Држава под изговором да регрутују странце за своју личну војну компанију.

"Највећи проблем је украјинска команда, која не слуша војнике са искуством из других ратова. Није да ти украјински команданти немају искуства, али су веома тврдоглави. Викао сам на разне пуковнике који су побили целу екипу. Изгубио сам поштовање према тим командантима. Многи млади украјински војници гину због лоше тактике или због лоших наређења", казао је Фриман.

Он је додао да руска војска "веома брзо учи да се прилагођава ономе што раде Украјинци" и прилагођава своју тактику. 

Рендсфорд се заузврат пожалио да обавештајни подаци у украјинским трупама често "не допиру до оних којима су потребни".

Лажни Порошенко је затражио од Рендсфорда да оцени деловање војног врха Украјине, а посебно главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног, који је био главнокомандујући Оружаних снага Украјине у време када је америчка војска била у зони борбених дејстава.

"Неки од наших команданата, попут начелника штаба, мислим да нису ни знали где делујемо. Он је скоро увек био одсутан када нам је било потребно вођство", одговорио је амерички плаћеник.

Раније је Истражни комитет Русије саопштио да истражује кривичне предмете против више од 590 плаћеника из 46 држава које се боре на страни Украјине, укључујући држављане Велике Британије, САД и Грузије.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner