Русија

Захарова о снимку немачких официра: Бундесвер корак по корак планирао терористички напад на Русију

Берлин је дужан да одговара на питања и сноси одговорност за разговор немачких официра о нападу на Кримски мост, поручила је портпаролка руског Министарства спољних послова
Захарова о снимку немачких официра: Бундесвер корак по корак планирао терористички напад на Русију© Komsomolskaya Pravda/Global Look Press

Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да је немачка војска планирала терористички напад на Русију корак по корак. 

"Оно што је презентовано светској заједници говори о дугорочној и планској намери једне НАТО земље, Немачке, да води војне операције против Руске Федерације. Корак по корак је описано како ће се изводити терористички напади на цивилну инфраструктуру, док су говорници били потпуно свесни да се ради о уништавању цивилног моста", казала је Захарова на маргинама Светског омладинског фестивала у Сочију коментаришући објављивање разговора немачких официра о ракетним ударима на Кримски мост.

Како је нагласила, пресретнути преговори немачких официра о плановима за напад показали су да процес денацификације у Немачкој није завршен.

Она је напоменула да је немачка војска, говорећи о нападу на мост, посебно истакла да ће то имати велики политички значај.

"Берлин има обавезу да одговори на питања. Реакција Немачке је иста као и увек: не желе да сносе одговорност, већ желе да избегну питања и дискусију", навела је.

Наиме, Министарство одбране Немачке потврдило је телевизијском каналу "АРД" да је разговор немачких официра био прислушкиван и да је снимак аутентичан.

image
VV inauguration
banner