Русија

Симоњан објавила аудио-снимак: Како су немачки официри планирали напад на Кримски мост

Бундесвер је желео да укључи Британце у планирање удара на Русију, а оно што их је највише бринуло јесте како сакрити своје учешће у терористичком нападу
Симоњан објавила аудио-снимак: Како су немачки официри планирали напад на Кримски мостGetty © Vera Katkova/Anadolu Agency

Главна уредница РТ и медијске групе "Расија севодња" Маргарита Симоњан, пошто је објавила транскрипт разговора високих официра немачке војске који су разматрали напад на Кримски мост, поделила је на свом Телеграм налогу и цео аудио-снимак разговора вођеног 19. фебруара.

Баш у тренутку када је немачки канцелар Олаф Шолц још једном "уверио" светску заједницу да његова земља и НАТО нису у рату с Русијом, представници руских обавештајних служби објавили су аудио-снимак на којем о плановима напада дискутују начелник Одељења операција и обуке ратног ваздухопловства Франк Грефе, командант ратног ваздухопловства Инго Герхарц и сарадници центра ваздушних операција Фенске и Фронштате.

Један од официра је поменуо планирано путовање у Украјину 21. фебруара како би координисао ударе на руске циљеве.

"Желео бих да кажем још нешто о рушењу моста. Интензивно смо проучавали то питање и, нажалост, дошли смо до закључка да је мост, због своје величине, сличан писти. Дакле, можда неће бити довољно ни десет или чак 20 пројектила", рекао је један од саговорника.

Затим су предложили да се цела операција подели на фазе и да се обрате Великој Британији за помоћ приликом планирања.

Инспектор ратног ваздухопловства који је учествовао у разговору поменуо је могућност да се Кијеву испоручи 100 ракета "таурус" у две туре, а немачки војници су разматрали могућност напада тим ракетама уз помоћ ловаца "Dassault rafale".

"Из оперативне перспективе, не могу да проценим колико брзо ће Украјинци моћи да науче да планирају такве акције и колико брзо ће доћи до интеграције. Али пошто је реч о мосту и војним базама, разумем да желе да их добију што пре", наводи се у разговору.

Фенске је рекао да све што могу да ураде јесте да направе рупу и оштете мост.

Стварање затвореног комуникационог канала "Украјина - Бихел"

За техничку подршку сложеног наоружања, предлаже се стварање затвореног комуникационог канала "Украјина - Бихел", тачније повезивање са војном базом у којој се налазе америчке атомске бомбе.

"Могућа опција је пружање планиране техничке подршке. Теоретски, то се може урадити из војне ваздухопловне базе Бихел, под условом да се успостави безбедна веза са Украјином. Ако би ово било доступно, могло би се спровести даље планирање. То је у најмању руку главни сценарио - да се обезбеди пуна подршка од произвођача, преко корисничке подршке која ће решити проблеме са софтвером", казао је Фенске.

Герхарц је одговорио да политичари могу бити забринути због директне, затворене везе између Бихела и Украјине, која би могла да значи директно учешће у украјинском сукобу. 

"Али у том случају можемо рећи да ће се размена информација одвијати преко МБДА (Европски мултинационални произвођач пројектила), а ми ћемо послати једног или двојицу наших стручњака у Шробенхаузен. Наравно, то је трик, али са политичке тачке гледишта може изгледати другачије. Ако се информације размењују преко произвођача, онда то није повезано са нама", оценио је Герхарц.

Предлаже се да се Кијеву омогући приступ сателитским снимцима како би могли успешно да гађају мете.

Такође се помиње да тренутно воде рат који користи много модернију технологију од њиховог старог доброг "луфтвафеа". 

Немце под хитно подсетити на 1945. годину

Постоји осећај да, без обзира какву маглу стварају у Бундестагу, гласајући за или против испорука, немачка војска већ дуго ради на тајном и непримећеном пребацивању ракета дугог домета у Кијев.

Видели смо много из Немачке у протекле две године. Почело је допремањем завоја и друге невине хуманитарне помоћи Украјини, а завршило се "леопардима". 

Немачки тенкови су поново прошетали Русијом, као ноћна мора из времена Великог отаџбинског рата.

Берлин је добио пуну подршку кијевских терориста – Немачка се показала као највећи спонзор кијевског режима у Европи. Истовремено, немачко руководство је добро видело да њихова материјална помоћ постаје оружје рата, убијајући невине становнике Доњецка, Мариупоља и Белгорода, што је било чисто финансирање тероризма.

Чини се да главни проблем официра није тајна испорука "тауруса" у Украјину, што је већ начелно одлучено, већ како сакрити сопствено учешће у планираном терористичком нападу који подразумева рушење Кримског моста и убиство цивила. 

"Морамо се побринути да од самог почетка не постоји језик који нас чини страном у сукобу. Замислите само шта ће бити ако штампа сазна", забринуто је рекао Грефе. 

Како је рекао недавно немачки посланик Матијас Мосдорф, члан Алтернативе за Немачку, свако ко се петља са Русијом завршиће или као Наполеон или као Хитлер.

image