Русија

Кремљ: Разговор немачких официра доказује да Бундесвер расправља о ударима на Русију

Ако је то део државне политике, онда је веома лоше, док садржај објављеног разговора немачких официра наглашава директну умешаност Запада у сукоб у Украјини, поручио је портпарол Кремља Дмитриј Песков
Кремљ: Разговор немачких официра доказује да Бундесвер расправља о ударима на Русију© Jamie Squire/Getty Images

Објављени разговор четворице официра Бундесвера показује да Берлин суштински и конкретно разговара о плановима за ударе на руску територију, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Предузели смо одређени демарш, а немачки амбасадор је позван у Министарство спољних послова Русије. Сам разговор немачких официра сугерише да се унутар Бундесвера суштински разрађују планови за нападе на територију Руске Федерације. Ту је све више него очигледно", казао је Песков.

Додао је да ако је то део државне политике Немачке, онда је веома лоше, као и да садржај објављеног разговора немачких официра наглашава директну умешаност Запада у сукоб у Украјини.

Портпарол Кремља је додао да се Руска Федерација нада да ће се упознати са резултатима истраге немачких власти.

"Немачки канцелар Олаф Шолц је рекао да ће у том погледу бити извршена брза, потпуна и ефикасна провера. Надамо се да ћемо некако, чак и преко медија, сазнати до чега су дошли", навео је.

Подсетимо, након што је канцелар Олаф Шолц изјавио да неће слати ракете дугог домета "таурус" Украјини зато што би то подразумевало немачке војнике на украјинском тлу, на снимку који је у јавност изнела главна уредница РТ и медијске групе "Расија севодња" Маргарита Симоњан, чује се како немачки високи официри разрађују напад на Кримски мост.

Између осталог, на снимку се могу чути гласови команданта немачког ратног ваздухопловства Инга Герхарца и бригадног генерала Франка Грефеа.

image