Русија

Бивши аналитичар ЦИА: Напад у "Крокусу" био потребан Западу да ослаби Путина

Енглезима ни Американцима није битно колико ће Руса страдати како би успели да ослабе Владимира Путина, каже Лари Џонсон
Бивши аналитичар ЦИА: Напад у "Крокусу" био потребан Западу да ослаби Путинаwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Терористички напад у "Крокус ситију" ишао је у корист Запада, оценио је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон у интервјуу Јутјуб каналу "Џаџинг фридом".

"Читава операција је усмерена на то да се нападне и ослаби (председник Русије Владимир) Путин. Управо у томе је њена суштина. И Британцима, и Американцима је било свеједно колико ће Руса да убију у покушају да то ураде", рекао је он.

Џонсон је, такође, додао да САД знају да је Украјина повезана са овим терористичким нападом, али да покушавају да представе јавности као да то није тако.

С професионалне тачке гледишта, како каже, Американци су морали да кажу да не знају ко је извршио напад, али да су спремни да сарађују са Москвом и да јој помогну у истрази, будући да су руску страну упозорили да се спрема терористички напад.

Ипак, амерички "Њујорк тајмс" недавно је, позивајући се на припаднике европске и америчке безбедносне службе, објавио чланак у којем се јасно говори да Американци нису рекли Русима све што су знали о планираном нападу, будући да су две стране у сукобу и да би откривање тих информација разоткрило америчке изворе. 

image