Русија

"Потпуне лажи": Захарова демантовала тврдње да је Америка упозорила Русију на напад у "Крокусу"

"Вашингтон пост" је у уторак објавио, позивајући се на неименоване америчке званичнике, да су руске власти примиле "веома специфично" упозорење да би популарно место у околини Москве могло да буде мета терориста
"Потпуне лажи": Захарова демантовала тврдње да је Америка упозорила Русију на напад у "Крокусу"© Photo by EuropaNewswire/Gado/Getty Images

Портпарол руског министарства спољних послова Марија Захарова демантовала је тврдњу "Вашингтон поста" да су САД две недеље пре трагедије упозориле Русију да би терористи могли да нападну концертну дворану "Крокус ситија", назвавши је "потпуно лажном".

"Вашингтон пост" је у уторак објавио, позивајући се на неименоване америчке званичнике, да су руске власти примиле "веома специфично" упозорење да би популарно место у околини Москве могло да буде мета терориста.

Обавештење је, наводи лист, стигло дан пре него што је америчка амбасада у Москви 7. марта упозорила Американце у Русији да избегавају јавна окупљања наредних 48 сати због појачане претње од тероризма.

Говорећи на брифингу за новинаре, Захарова је одбацила извештај, истичући да се Москва "одавно навикла на америчке дезинформације".

"Заиста бих волео… да добијем доказ о овој теми од САД. Односно, коме су и када дали ове податке?" додала је Захарова.

image
VV inauguration
banner