Русија

Медведев: Можда је Запад донео одлуку да ликвидира Зеленског

Бивши председник Русије коментарисао је јучерашње саопштење да је један пољски држављанин, у сарадњи са Москвом, планирао убиство украјинског председника
Медведев: Можда је Запад донео одлуку да ликвидира Зеленскогwww.globallookpress.com © Petrov Sergey

Председник Украјине Владимир Зеленски има разлога да буде уплашен, поручио је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев поводом јучерашње вести да је у Пољској приведена особа због наводне сарадње са Москвом, која је требало да доведе до убиства Зеленског.

Ипак, Медведев је истакао да се ту вероватно ради о томе да је Запад одлучио да смакне украјинског председника. 

"Покушај убиства главног бандеровца у Пољској? Па то је већ заиста озбиљно. Наркомански кловн има разлога да се уплаши. Сасвим је могуће да је то можда први доказ да су на Западу донели одлуку да он буде ликвидиран. Бој се, кловну!", написао је на Телеграму Медведев.

Подсетимо, украјинска служба саопштила је да је ухватила руског агента у Пољској, за којег се сумња да је можда учествовао у планирању убиства председника Украјине. "Фајненшел тајмс" је навео да је овај пољски држављанин наводно прикупљао податке о ситуацији на аеродрому "Жешов" у источној Пољској који Зеленски често користи, што би могло бити искоришћено за атентат на њега.

image
VV inauguration
banner