Русија

Руске снаге погодиле вагоне са украјинским тенковима

Безбедносне структуре потврђују да је погођен железнички чвор којим се кретало појачање за украјинске снаге, као и непријатељска база где су оператери дронова одржавали вежбе
Руске снаге погодиле вагоне са украјинским тенковимаwww.globallookpress.com © AP Photo/Andrii Marienko

Руска војска је погодила вагоне са тенковима Оружаних снага Украјине, железнице и базу на којој су украјински оператери дронова имали обуку код места Љуботин у Харковској области, потврдиле су безбедносне структуре.

Погођени су железнички чворови којима се кретало појачање за украјинске снаге код Харкова, а прецизније станице Љуботин и Харков-Сортировочни, потврдиле су безбедносне структуре.

Према последњим информацијама, на станици Љуботин је био стациониран воз са десет тенкова, рекао је саговорник агенције.

Према његовим речима, руска војска је извела удар и на подручје аеродрома који је служио као база за обуку оператера беспилотних летелица у близини села Коротич.

Око 300 квадратних километара Харковске области већ налази под контролом Оружаних снага Русије, потврдио је шеф руске администрације Харковске области Виталиј Ганчев.

Према његовим речима, руске снаге су последњих дана успеле да прошире линију фронта у овој области тако да се она сада протеже и њеним источним делом.

До сада, Руси су у овој области ослободили 49 места, од којих се њих 36 налази у Купјанском региону, на истоку Харковске области, а њих 13 у северном делу Харковске области, прецизирао је Ганчев.

image