Спорт

Богдановић се разгоропадио, али су Дурент и Ирвинг донели победу Бруклину

Српски кошаркаш у четвртом наступу након дуге паузе због повреде одиграо једну од најбољих утакмица откад је део НБА лиге
Богдановић се разгоропадио, али су Дурент и Ирвинг донели победу Бруклину© Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer

Богдан Богдановић се вратио у тим Атланте пре неколико дана, после вишемесечне паузе због повреде колена и већ у четвртој утакмици показао колико може.

Богдановић је у поразу од Бруклина 120:116 одиграо фантастично, пружио једну од најбољих партија у НБА лиги и потпуно се искупио за веома лоше претходно вече против Њујорк никса, када је промашио свих 10 покушаја за три поена.

Српски репрезентативац је у дуелу са "мрежицама" на терену провео више од 33 минута и за то време постигао 31 поен (12/18 из игре, 7/9 за три), уз три асистенције, два скока и једну украдену лопту.

То није било довољно да се сруши Бруклин, који је водио током читавог сусрета и предност испустио само у последњој четвртини. Богдан је шест секунди пре краја убацио своју седму тројку за -2, али је Кевин

Дурент био сигуран са линије за слободна бацања и потврдио тријумф.

Дурент је предводио Нетсе са 34 поена, четири скока и исто толико асистенција, док је Ирвинг убацио 33, те имао 11 скокова и три завршна додавања.

Код Атланте истакао се још Тре Јанг са 33 поена и девет асистенција.

Бруклин је четврти на Истоку са скором 15-12, док је Атланта половична са учинком 13-13 и тренутно је девета.

Нетси у наредном дуелу гостују Индијани, док ће Атланта дочекати Чикаго.

У осталим утакмицама победе су остварили споменути Никси, те Индијана пејсерси, Орландо меџик, Сакраменто кингси, Филаделфија севентисиксерси, Мемфис гризлиси, Њу Орлеанс пеликанси, Минесота тимбервулвси и Милвоки бакси.

Standings provided by Sofascore
image
VV inauguration
banner