Спорт

Француски нападачи Трезеге и Жињак желе да Меси и Аргентина освоје Мундијал

Бивши француски репрезентативци Давид Трезеге и Андре-Пјер Жињак најавили су да ће навијати за Аргентину у финалу Светског првенства у Катару, преносе медији у Паризу.
Француски нападачи Трезеге и Жињак желе да Меси и Аргентина освоје МундијалGetty © Clive Brunskill

Француска се у недељу састаје са Аргентином у финалу Светског првенства у Катару, где има шансу да постане тек трећа репрезентација која је у историји Мундијала одбранила титулу светског шампиона.

Трезеге и Жињак су изнервирали француске навијаче, пошто су су одлучили да бодре Аргентину.

"Меси заслужује титулу светског шампиона, а ово му је последња прилика да тако нешто оствари. Људи сањају о томе, цела Аргентина игра за њега и одлично се слаже са саиграчима", рекао је Трезеге.

Француска брани титулу освојену пре четири године на Мундијалу у Русији.

"Француска има добре шансе да одбани титулу, а Килијан Мбапе сања да победи Месија. Овде је разлика у годинама. Лео је на крају каријере, а Мбапе тек почиње. Сигуран сам да ће да обори многе рекорде", додао је Трезеге, који је био шампион света са Француском 1998. године.

Жињак, који сада игра за мексички Тигрес, не крије да би волео да Аргентина тријумфује у Катару.

"Француз сам, али бих волео да Меси освоји титулу, због свега што је урадио у каријери. Понаша се као прави лидер на терену. Заслужио је да освоји светску титулу", закључио је Жињак.

Утакмица између Француске и Аргентине заказана је за недељу од 16.00 часова по средњеевропском времену.

image
VV inauguration
banner