Спорт

Богдану стао шут, Покушевски гледао како Лилард исписује историју

Двојица српских кошаркаша била су на паркетима НБА лиге у ноћи између понедељка и уторка, али ју је обележио Демијан Лилард
Богдану стао шут, Покушевски гледао како Лилард исписује историју© Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki

Богдан Богдановић играо је у новој победи Атланте, овога пута након драматичног финиша са Орландом (126:125), али није успео да пружи партију на нивоу претходних.

Одиграо је нешто више од 34 минута и за то време постигао десет поена уз четири скока, две асистенције и једну украдену лопту.

За разлику од претходних сусрета, када је "сипао" тројке, сада је из игре шутирао 4/12, погодивши тек два шута за три поена од осам покушаја.

Најбољи појединац меча био је Треј Јанг који је постигао 37 поена уз три скока и чак 13 асистенција, али је херој испао Дежонте Мареј, који је погодио два одлучујућа слободна бацања на 1,3 секунде пре краја и тако донео победу Хоксима.

Они су прекинули низ од шест узастопних тријумфа Орланда, код којег је Маркел Фулц био најефикаснији са 24 поена, 19 је додао Франц Вагнер, а његов брат Мориц Вагнер 16.

Атланта је осма на табели Источне конференције са 16 победа и 15 пораза, док је "магија" на 13. позицији са скором 11-21.

Кошаркаши Оклахома савладали су Портланд са 123:121, а победу је домаћем тиму шутем за два поена уз звук сирене донео Шеј Гилџес-Александер.

Гилџес-Александер је за Оклахому постигао 35 поена, док су по 13 поена додали Џејлен Вилијамс и Лугенц Дорт.

Српски кошаркаш Алексеј Покушевски је за победнички тим уписао осам поена, уз шест скокова, три асистенције и једну блокаду.

Покушевски је за 23 минута имао 3/9 у шуту из игре, није погодио ниједан од четири покушаја за три и искористио је два од четири слободна бацања.

Сви они су сведочили писању историје Демијана Лиларда, који је током утакмице постао најбољи стрелац у историји Трејлблејзерса.

"Дејм" је са слободног бацања дошао до 18.041. поена за Портланд и на вечној листи франшизе надмашио се легенадрног Клајда Дрекслера.

Дуел је завршио са 28 поена, два мање је додао Џерами Грант, уз осам скокова, а Анферни Симонс је уписао 19 поена.

Оклахома је тек 13. тим Запада са 13 победа и 18 пораза, док је Портланд седми са учинком 17-14.

Standings provided by Sofascore

image