Спорт

Бензему из Француске отерала три играча, откривени детаљи где је "пукло" током Мундијала

Француска је остварила огроман успех пласманом у финале Светског првенства, имајући у виду каква атмосфера је владала у екипи
Бензему из Француске отерала три играча, откривени детаљи где је "пукло" током МундијалаGetty © Marko Djurica - Pool / Pool

Освајач Златне лопте за 2022. и нападач Реал Мадрида Карим Бензема није имао прилику да наступи на Светском првенству у Катару. Због повреде је морао да пропусти почетак турнира, а након што се опоравио, схватио је да није пожељан у француској репрезентацији и из ње је практично избачен.

А сада новинар "Екипа" Роман Молина открио је шта се све догађало пре но што је одлука о одбацивању Бензема и донесена, наводећи да главни разлог лежи у тројици репрезентативаца Француске.

Бензема је уочи Мундијала због повреде испао из конкуренције, али се опоравио до нокаут-фазе. Француски изборник Дидије Дешан га упркос томе није позвао да се прикључи екипи у Катару, иако је на то имао право јер га није званично обрисао са списка репрезентативаца.

Ипак, сада стижу информације да је то учинио под притиском других играча који нису били срећни с идејом његовог накнадног прикључивања. Молина наводи да је пре доношења одлуке одржан састанак на којем су били Бензема, Антоан Гризман, Уго Љорис и Пол Погба, који чак и није био део репрезентације на турниру, због повреде. Иако тада није јасно одлучено шта ће бити с Бенземом, њему је практично поручено да је непожељан.

Гризман је истакнут као најнезадовољнији могућим повратком Бенземе и наводи се да је њему посебно сметало то што се Бензема ставља у први план, а вероватно је тачно и то што је он сам био гурнут у други план. Без Бенземе у тиму, за њега се отворило место у првој постави Француске које уз присутност Бенземе не би добио. Одиграо је одличан турнир на којем је Француска стигла до финала, а он је бриљирао у тандему са Килијаном Мбапеом и Оливијеом Жируом.

Молина наводи да је одржан чак и састанак с представницима Француске фудбалске федерације (ФФФ) на тему онога што се пише по друштвеним мрежама.

"Гризман није био срећан јер се његово име на њима баш и није спомињало", истакао је новинар "Екипа". Бензема је дан после финала у Катару потврдио да више никад неће наступити за француску репрезентацију.

image