Спорт

"Екип" изабрао тим света за 2022: Меси, Мбапе и Бензема уз два Хрвата и играча Јунајтеда

Угледни француски лист је саопштио како у њиховим очима изгледа идеалних 11 за претходну годину
"Екип" изабрао тим света за 2022: Меси, Мбапе и Бензема уз два Хрвата и играча ЈунајтедаGetty © Dan Mullan / Staff

Ближи се сам завршетак 2022. године, а то је обично знак и за свођење рачуна. Тога су свесни у француском "Екипу", реномираном листу, који је одлучио да изабере свој идеални тим за 2022. годину.

Познати француски лист је изабрао најбољих 11 играча за претходних 12 месеци, након што су недавно бирали и идеалан тим Светског првенства у Катару.

Но, у овом тиму нису само играчи који су блистали на Мундијалу, већ и они који су одличне игре показивали и у клупском фудбалу током календарске године.

У формацији 4-4-2, за "Екипов" тим света брани голман Реал Мадрида Тибо Куртоа. У одбрани су Кајл Вокер (Енглеска, Манчестер сити), Вирџил ван Дајк (Холандија, Ливерпул), Јошко Гвардиол (Хрватска, Лајпциг) и Тео Ернандез (Француска, Милан).

На средини терена су Лука Модрић (Хрватска, Реал Мадрид) и његов доскорашњи саиграч Каземиро (Бразил, Реал Мадрид/Манчестер јунајтед). По боковима играју Лионел Меси (Аргентина, ПСЖ) и Кевин де Брујне (Белгија, Манчестер сити).

Напослетку, у нападу се налази француски тандем - Карим Бензема као најбољи играч света и лидер Реал Мадрида, и Килијан Мбапе, звезда ПСЖ-а и момак који је недавно постигао хет-трик у финалу Мундијала.

image
VV inauguration
banner