Спорт

Због Бенземе букти "рат" у Француској: Агент прозвао Дешана и објавио снимак

Не смирују се страсти у и око репрезентације Француске након недавно завршеног Светског првенства, а поново је главна тема најбољи фудбалер света Карим Бензема
Због Бенземе букти "рат" у Француској: Агент прозвао Дешана и објавио снимакGetty © Jurij Kodrun / Stringer

Не престаје да букти "тихи рат" на релацији Карим Бензема - репрезентација Француске. Званично најбољи фудбалер света прошлог понедељка се опростио од играња за национални тим и то само дан након што је та селекција изгубила у финалу Светског првенства.

Након што је због повреде пропустио Мундијал због навода да није био физички спреман, а потом и да се посвађао са селектором Дидијеом Дешаном, сада се огласио и његов агент и продубио главну тему у француском фудбалу.

Током турнира у Катару, појављивале су се разне информације. Бензема је због повреде требало да паузира три седмице, али се после десетак дана писало да је ипак здрав и да би могао да се прикључи тиму јер га селектор Дешан није званично обрисао са списка играча.

То се није догодило, а медији су потом говорили о сукобу са селектором Дешаном, као и наводним жељама главних звезда Француске да Бензема не буде део националног тима у Катару. После свега, огласио се и Карим Џазири, Бенземин агент.

Он је на "Твитеру" објавио видео снимак Бенземиних налаза и доказао да је он могао да наступа у Катару.

"Ово сам објавио, али само се прво консултовао с тројицом специјалиста који су потврдили дијагнозу да је Бензема могао да буде спреман од осмине финала да барем буде на клупи. Зашто сте тако брзо тражили да оде?", питао се Џазири, алудирајући на одлуку Дешана да не позове Бензему да буде део тима за наставак турнира.

image