Спорт

Учесници Аустралијан опена ће моћи да играју иако су позитивни на вирус корона

Тенисери и тенисерке који буду наступали на овогодишњем Аустралијан опену, неће морати да се тестирају на ковид-19
Учесници Аустралијан опена ће моћи да играју иако су позитивни на вирус коронаGetty © Quinn Rooney

Учесници првог гренд слема у сезони могли би да играју чак и ако буду заражени вирусом корона, изјавио је директор Крег Тајли.

Тајли је истакао да се ове године здравствена ситуација битно променила и да вакцинација више неће бити услов за учешће  на Аустралијан опену.

Ројтерс подсећа да је српски тенисер Новак Ђоковић, који је девет пута у каријери освојио турнир у Мелбурну, прошле године депортован из Аустралије због става о вакцинама.

"Само смо хтели да пратимо шта је тренутно у заједници", рекао је Тајли.

Аустралијан опен биће одигран од 16. до 29. јануара у Мелбурну.

"Отишли смо корак даље, тако што смо дали препоруку играчима да остану код куће уколико се не осећају добро и да ће наше медицинско особље наставити да прети њихово стање", казао је директор Аустралијан опена.

Крикеташ Мет Реншо играо је за Аустралију у недавном петодневном тест мечу против Јужне Африке у Сиднеју, упркос томе што је био позитиван.

Реншо је био изолован од својих саиграча прва три дана меча, али се вратио у тим након неколико негативних тестова.

"Јасно смо ставили до знања нашим играчима, као и нашем особљу, да остану код куће ако се неко од њих не осећа добро. То је нормализовано окружење за нас и не разликује се од крикета. Потенцијално ће бити тенисера који ће играти иако су заражени вирусом корона", закључио је Тајли.

image