Спорт

Бивши директор АО: Ђоковић је најкомплетнији спортиста на свету и човек који држи до речи

Некадашњи извршни директор Аустралијан опена, Пол Мекнами, пресрећан је што Новак Ђоковић поново игра тенис у Аустралији
Бивши директор АО: Ђоковић је најкомплетнији спортиста на свету и човек који држи до речиGetty © Sarah Reed

Новак Ђоковић одиграо је први меч у Аустралији, скоро годину дана након скандала и депортације. Његов долазак је обрадовао бившег извршног директора Аустралијан опена, Пол Мекнамија.

"Лепо је видети Новака Ђоковића поново на терену у Аустралији. После свега, завршио је 2022. годину као најбољи играч на планети, вероватно најкомплетнији спортиста на свету. Као особа са холистичким приступом и великодушношћу духа, што је често занемарено... Добро дошао назад Новаче", поручио је Мекнами на Твитеру.

Некадањши аустралијски дубл играч је у прошлости више пута пружио подршку српском тенисеру, сада је одао признање Новаку за изванредне резултате у 2022. години, упркос свим проблемима и забранама.

Новак се на турниру у Аделајду припрема за оно најбитније - Отворено првенство Аустралије, на којем жели 22. гренд слем титулу.

"Надам се да ће успети да освоји титулу. За мене, он је човек принципа. Не слажу се сви са његовим мишљењем, али он остаје при својој речи и због тога је пропустио два гренд слема ове године. То је много за пропустити када сте врло близу циља - да освојите највише гренд слемова. Због тога га поштујем и надам се да ће га публика добро прихватити", рекао је Мекнами.

Аустралијан опену, на којем ће се Новак борити за своју десету титулу у Мелбурну, а укупно 22. гренд слем у каријери, на програму је од 16. до 29. јануара.

image