Спорт

Директор Аустралијан опена: Волели бисмо да се инцидент није догодио, Новак има велику базу навијача

Директор Аустралијан опена Крег Тајли изјавио је да очекује да најбољи српски тенисер Новак Ђоковић током наредне недеље допутује у Аустралију
Директор Аустралијан опена: Волели бисмо да се инцидент није догодио, Новак има велику базу навијачаGetty © Daniel Pockett

Ђоковић се тренутно налази у Дубаију где игра на егзибиционом турниру Светске тениске лиге.

Најбољи српски тенисер је најавио да ће од 1. од 8. јануара наредне године играти и у синглу и дублу на АТП турниру у Аделајду.

"Фокусирани смо на добродошлицу Ђоковићу, пошто стиже следеће недеље. Играће у Аделајду и онда на Аустралијан опену. Причао сам са њим током година, велики је шампион. Игра најбољи тенис и биће фаворит. Популаран је у Аустралији, пошто у овој земљи има велику базу навијача", рекао је Тајли.

Ђоковић није играо ове године на првом гренд слем турниру у Мелбурну, пошто је депортован из Аустралије и била му је уведена трогодишња забрана уласка у ову земљу.

Министар за имиграције Андрју Џајлс укинуо је пре месец дана српском тенисеру забрану уласка у Аустралију.

"Последње две године су биле тешке за све у свету, не само на Аустралијан опену. Ако се вратите корак уназад и погледате, те околности су биле ван наше контроле. Да ли бисмо волели да се то није догодило? Апсолутно. Да ли смо урадили све што је било до нас у том тренутку? Да, јесмо", истакао је Тајли.

Ђоковић је девет пута у каријери освајао Аустралијан опен, који ће наредне године бити одржан од 16. до 29. јануара.

image