Спорт

Кавани: Ако ме ФИФА казни због ВАР-а, онда судија треба да иде у затвор

Уругвајски нападач се осврнуо на ситуацију са Светског првенства
Кавани: Ако ме ФИФА казни због ВАР-а, онда судија треба да иде у затворGetty © Stu Forster / Staff

Прошло је већ близу месец дана откако је завршено Светско првенство у Катару, а у одређеним земљама се страсти и даље не смирују. Видели смо да се у Аргентини славило као никада пре после освјаања титуле, а Мундијал је и даље тема у Уругвају.

Некадашњи двоструки прваци света нису успели да прођу групну фазу, а звезда тима Единсон Кавани је и даље бесан због тога.

Уругвај је у последњем колу против Гане победио 2:0, али им је због победе Јужне Кореје против Португалије за пролаз у осмину финала био потребан још један гол.

Кавани је сматрао да је судија на тој утакмици јако лоше обавио свој задатак због једног несвираног пенала, а када је напуштао терен, он је снажно ударио ВАР монитор, сматрајући да је судија Данијел Сиберт требало да погледа ВАР снимак спорне ситуације. Због тог потеза би Уругвајац могао да буде кажњен од стране ФИФА, а уочи утакмице Валенсија, Кавани је прокоментарисао читаву ситуацију.

"Ако ме казне због ударања ВАР монитора, онда судија који нас је избацио са Светског првенства треба да иде у затвор", рекао је Кавани.

"Истина је да морамо добро да се понашамо, али и ми фудбалери смо људска бића и на терену се јако трудимо. Због тога проживљавамо снажну страст и разне емоције па се некад догоде овакве ситуације. Мораш то да искусиш. Не оправдавам свој чин, али требало би да ми опросте", рекао је Единсон Кавани.

image