Спорт

Бекер: Новак жели да буде најбољи у историји, фаворит је у Мелбурну

Некадашњи тренер Новака Ђоковића и легендарни тенисер Борис Бекер, изјавио је да је Србин највећи фаворит за освајање првог гренд слем турнира сезоне, Аустралијан опена, који почиње у понедељак у Мелбурну
Бекер: Новак жели да буде најбољи у историји, фаворит је у МелбурнуGetty © Chris Hyde

Ђоковић је девет пута у каријери тријумфовао у Мелбурну, а Бекер се нашалио да је "Лејвер арена" његова дневна соба.

"Род Лејвер арена је његова дневна соба, тамо се осећа најудобније. Тамо је освојио титулу девет пута. Недавно је тријумфовао на припремном турниру у Аделејду. У финалу је победио Себастијана Корду, а пре тога је лако савладао јаке противнике Дениса Шаповалова и Данила Медведева. Новак је прошле године лоше прошао у Аустралији, пошто је депортован. Драго ми је да ова епизода више није главна тема и што је опет све посвећено спорту", рекао је Бекер за "Јуроспорт".

Легендарни немачки тренер је истакао да ће Ђоковић имати тежак задатак у Мелбурну.

"Очекивања су велика, а Новак жели да изједначи рекорд Рафаела Надала по броју освојених гренд слем трофеја. Међутим, чини се да није 100 одсто спреман, пошто има проблема са повредом. Ђоковић у дубини душе жели да постане најуспешнији тенисер свих времена. То је тренутно Надал, а рушење његовог рекорда је највећи приоритет за Ђоковића", навео је Бекер.

Титулу на Аустралијан опену брани Надал, али шпански тенисер није показао најбољу форму на старту нове сезоне. 

"Никада се не бих кладио против Надала све док има шансе да победи. Прошле године му нико није давао шансе, а он је освојио Аустралијан опен. Он је невероватан такмичар, да нема шансу да победи не би играо. Рафа је прошле године можда мислио да је побегао Ђоковићу у трци за гренд слем трофеје, али је онда Новак освојио Вимблдон", додао је немачки стручњак.

Бекер је истакао да је велики навијач Рафаел Надала.

"Рафа је апсолутни узор младим играчима. Он је свима показао шта може да се постигне правилним ставом, дисциплином и чврстом вољом. Он је други фаворит у Мелбурну после Ђоковића. Трећи фаворит је Медведев. Имао је нешто слабију другу половину прошле године, али никако га не треба отписивати. Медведев је у последње две године два пута стигао до финала у Мелбурну. Нико не воли да игра против Данила посебно на три добијена сета", закључио је Бекер.

image