Спорт

Кирјос шокирао најавом - Ако освојим Аустралијан опен, одох у пензију

Аустралијанац каже да нимало није лако бити професионални тенисер
Кирјос шокирао најавом - Ако освојим Аустралијан опен, одох у пензијуGetty © Graham Denholm / Stringer

Остало је још само пар дана до почетка Аустралијан опена, првог гренд слема у сезони. Рафаел Надал ће бранити титулу, а Новак Ђоковић се враћа на свој омиљени турнир након прошлогодишње депортације из Аустралије.

А један од момака који жели да све шокира и освоји први гренд слем у каријери је Ник Кирјос, који тврди да ће се пензионисати ако 30. јануара у Мелбурну подигне трофеј!

Кирјос је прошле године освојио Аустралијан опен у дубл конкуренцији, док је на Вимблдону у синглу први пут стигао до финала - где га је савладао Ђоковић. Упитан од стране новинара на конференцији за медије да ли ће завршити каријеру ако коначно освоји први гренд слем.

"Сто одсто! Тенис захтева много тренирања и много рада. Само желим да будем слободан једем шта год желим и да пијем шта желим да пијем, и да се само опустим. Ово је тежак стил живота", почео је Кирјос.

"Посвећеност коју ови момци показују из дана у дан... Радио сам мало тога током прошле године да бих показао да сам један од најбољих. Покушаћу да то урадим и ове године и надам се да могу да освојим турнир, али биће тешко", рекао је Ник Кирјос, пренео је "Јуроспорт".

Кирјос би у Мелбурну у четвртфиналу могао да се сретне баш са Новаком Ђоковићем, са којим је у петак одиграо спектакуларан тренинг меч.

image