Спорт

Ђоковић отказао тренинг пред Аустралијан опен: Мучи ме та повреда...

Деветоструки шампион гренд слема у Мелбурну се у недељу није појавио на терену.
Ђоковић отказао тренинг пред Аустралијан опен: Мучи ме та повреда...Getty © Graham Denholm / Stringer

Остао је још само један дан до почетка Аустралијан опена, првог гренд слема у сезони, а главни фаворит Новак Ђоковић морао је да откаже тренинг пред почетак турнира.

Како сазнаје "Курир", Ђоковић је у Мелбурну био приморан да у недељу откаже тренинг због проблема које има са повредом задње ложе.

Како се наводи, Новак се није у потпуности опоравио од повреде задобијене током турнира у Аделејду и чак је и егзибициони тренинг меч са Ником Кирјосом био доведен у питање.

О овој ситуацији је и сам Ђоковић причао на конференцији за медије уочи почетка такмичења, на ком ће српски тенисер стартовати у уторак мечом против Пабла Карбаљеса Баене.

"Мучи ме та повреда и даље, али није разлог за велику забринутост. Очигледно је да морам да будем мало опрезнији због тога. Не радим пуном снагом на тренинзима, чувам енергију за следећу недељу", рекао је Ђоковић.

Новак у свом тиму има и свог кума, физиотерапеута Миљана Амановића, са којим ће у тандему доносити одлуке и правити планове за наредне дане. Добра је ствар што Ђоковић први меч у Мелбурну игра у уторак увече (око 10.30 ујутро по средњеевропском времену).

image