Спорт

"Сеча" фаворита на Аустралијан опену - Ђоковићу олакшан пут ка завршници

После Надала у среду, у четвртак су још три фаворизована играча завршила учешће у Мелбурну након неочекиваних пораза
"Сеча" фаворита на Аустралијан опену - Ђоковићу олакшан пут ка завршнициGetty © Clive Brunskill / Staff

Какав необичан дан у мушком синглу током четвртог дана Аустралијан опена! Као мало када пре, фаворити су испадали редом и то баш у половини жреба у којој се налази и Новак Ђоковић.

То значи да нека од звучних имена неће бити на путу Србина у походу ка још једној завршници гренд слема, пошто су поразе доживели Каспер Руд, Тејлор Фриц и Александер Зверев.

Све је почело са "чишћењем" фаворита још дан раније, када је неочекивано убедљиво поражен Рафаел Надал. Али и у четвртак смо видели неколицину изненађења. Прво је Каспер Руд рано ујутро изгубио од Џенсона Бруксбија 3:1. Трећи тенисер света је успео да се кроз тај-брејк трећег сета донекле врати у меч, али је остао без снаге и Американац је у четвртом сету славио 6:2 за велики тријумф.

Потом је на терену био Тејлор Фриц, али је осми носилац доживео болан пораз од домаћег играча Алексеја Попирина. Он је као добитник "вајлд карда" и 113. тенисер света славио 3:2, по сетовима 6:7, 7:6, 6:4, 6:7, 6:2.

На крају, и Александер Зверев је изгубио од Американца Мајкла Моа. Немац се вратио великим турнирима након што је због повреде пропустио већи део 2022. године, али против 107. тенисера света није успео да изађе на крај. Мо је славио 3:1 (6:7, 6:4, 6:4, 6:2).

То је довело до тога да се у Новаковој половини жреба најтежи противници налазе у виду Андреја Рубљова и Холгера Рунеа, а са једним од њих би могао да се сретне у четвртфиналу.

Тако ће један од полуфиналиста Аустралијан опена, из те последње четвртине жреба бити један од следећих играча: Алексеј Попирин, Бен Шелтон, Џеј Џеј Волф, Мајкл Мо, Роберто Баутиста Агут, Енди Мари, Танаси Кокинакис, Томи Пол или Џенсон Бруксби.

image