Спорт

Американка се "испалила" - мислила да је победила, није знала правила

Успела је да се пласира у треће коло Аустралијан опена, али нешто касније него што је испрва помислила
Американка се "испалила" - мислила да је победила, није знала правила© Twitter / screenshot / @wwos

Америчка тенисерка Данијел Колинс славила је у другом колу Аустралијан опена против Чехиње Каролине Мухове, савладавши је после преокрета 2:1 (6:7, 6:2, 7:6).

И ништа ту не би било нарочито чудно да Американка није остала збуњена због правила на првом гренд слему у сезони, пошто је мислила да је победила и пре него што је то заиста био случај.

Колинс ће у наредном мечу играти против Елене Рибакине, Рускиње која наступа за Казахстан, актуелне шампионке Вимблдона. Но, 11 играчица на ВТА листи имала је необичну ситуацију на мечу против Мухове.

Играо се тај-брејк трећег сета, када је Колинс дошла до предности од 7:3, након чега је почела да слави, помисливши да је меч био завршен. Међутим, прошлогодишња финалисткиња Аустралијан опена очито је заборавила на правило које се тиче одлучујућег сета.

Оно налаже да се у тај-брејку одлучујућег сета игра до 10 поена на разлику, а не до седам, као што је то случај у осталим сетовима. Колинс је прво почела да слави, бацила је рекет и кренула према мрежи, а онда је судија морала да јој објасни правила.

Американка се насмејала и вратила на терен, да би на крају и званично стигла до победе резултатом 10:6 у одлучујућем тај-брејку.

image
VV inauguration
banner