Спорт

Оптужили Новака да пркоси судији, он им оштро одговорио: Проверите пре него што неког осудите

Српски тенисер Новак Ђоковић појаснио је на друштвеним мрежама ситуацију око паузе за одлазак у тоалет у мечу првог кола Аустралијан опена и позвао медије, пре свега "Јуроспорт" да пазе шта преносе, пре него што некога погрешно осуде
Оптужили Новака да пркоси судији, он им оштро одговорио: Проверите пре него што неког осудитеGetty © Kelly Defina

Новак Ђоковић се на Аустралијан опен вратио у сјајном издању, пошто је у првом колу рутински савладао Шпанца Карлеса Баењу са 3:0 у сетовима.

Тај меч је по много параметара био један од најинтересантнијих и коментарисанијих у досадашњем раном току турнира.

Поред фантастичне подршке са трибина и Новаковог феноменалног тениса у повратку на "Род Лејвер арену", многима је за око запао и детаљ око паузе за тоалет коју је тражио српски тенисер.

Наиме, током првог сета, при вођству од 3:2, Ђоковић је сигнализирао и затражио од судинице паузу како би отишао у тоалет.

Док је излазио са терена и кренуо ка свлачионици и тоалету, она је покушала да га дозове и нешто му саопшти, али је Новак већ ушао у тунел.

"Јуроспорт" је на друштвеним мрежама поделио ту ситуацију уз коментар: "Новак Ђоковић је пркосио судији како би узео рану паузу за одлазак у тоалет у свом првом мечу на Аустралијан опену."

Српски тенисер разрешио је дилеме и на Инстаграму објаснио ситуацију, те оштро критиковао поменути медији.

"Јуроспорте, молим вас да проверите информације пре него што објавите нешто осуђујуће и погрешно", навео је Новак.

"Главни судија ми је дозволио да идем у тоалет, али ми је рекла да немам паузу за тоалет, већ ону за пресвлачење. Рекла ми је (што нисте пренели на снимку), да немам много времена и да морам да пожурим. Када сам већ изашао са терена, позвала ме је, али је нисам чуо, а желела је да ми каже да је тоалет на другој страни терена. Нашао сам један у близини излаза на који сам се упутио и морао сам да будем брз, због времена", појаснио је Ђоковић и додао:

"Нисам јој пркосио како сте навели, нити сам кршио правила. Дала ми је дозволу и рекла да будем брз. Следећи пут боље промислите пре него што нешто објавите. Имате одговорност према бројним љубитељима спорта који вас прате", закључио је Новак.

Српски тенисер свој поход на рекордни десети трофеј на Аустралијан опену, наставља у четвртак од 09.00 часова по средњеевропском времену, када се састаје са Французем Куакоом.

image