Спорт

Ђоковић забринуо изјавом: Повреда није добро, надам се да ћу моћи да се опоравим

Ђоковић се пласирао у наредну рунду Аустралијан опена, али изјава за "Јуроспорт" након меча донела је потенцијално јако лоше вести
Ђоковић забринуо изјавом: Повреда није добро, надам се да ћу моћи да се опоравимGetty © Mark Kolbe / Staff

Тешком муком, али Новак Ђоковић се пласирао у треће коло Аустралијан опена, уписавши 36. узастопну победу на тлу Аустралије. Он је савладао Француза Енца Куакоа 3:1, по сетовима 6:1, 6:7, 6:2, 6:0.

Српски тенисер је морао да се жестоко помучи не би ли савладао 191. тенисера света, пошто је на терену остао преко три сата. Ипак, тријумф је био уписан, уз један медицински тајм-аут када је због проблема са задњом ложом забринуо своје навијаче.

Но, након меча, Ђоковић је изјавом додатно "подгрејао" бригу да би његов проблем са мишићем могао да буде теже природе него до сада.

"Да, било је свега вечерас. Срећан сам што сам прошао, хтео сам да прођем у три сета, али честитке Куакоу за добру игру. Биле су занимљиве околности са којима мораш да се носиш, некад може да буде електрично на трибинама, на добар или лош начин и мораш да све прихватиш и прилагодиш се", рекао је Ђоковић за "Јуроспорт", алудирајући на поједине навијаче који су током меча провоцирали Новака, због чега се и расправљао са главним судијом.

Упитан о лоптицама на турниру, Ђоковић је истакао да је приметна промена.

"Доста играча се жалило, ја се не жалим, само примећујем да су лоптице теже и да захтевају више снаге по хладнијем времену. Куако је ишао напред, није промашивао и свака му част на начину на који је играо", рекао је српски тенисер, пре него што је одговарао на питање Барбаре Шет о његовој повреди мишића која га је мучила током меча.

"Није добро уопште, да будем искрен. Идем дан по дан. Било је боље у прошлом мечу него вечерас. То је све што могу да кажем. Сада је на Богу да ми помогне, и физиотерапеутима, не знам. Идем дан по дан, и надам се да ћу моћи да се опоравим", рекао је Ђоковић. У трећем колу, Новак ће играти против Бугарина Григора Димитрова.

image