Спорт

Емотивни сусрет Ђоковића и Јелене Докић после дуго времена

Најбољи српски тенисер је после још једне веома тешке победе на Аустралијан опену имао прилике да се сусретне и са Јеленом Докић
Емотивни сусрет Ђоковића и Јелене Докић после дуго времена© Screenshot/Wide World of Sports Australia

Ђоковић је у трећој рунди на првом гренд слему сезоне поново имао великих невоља због повреде задње ложе, али је тријумфовао резултатом 7:6 (9:7), 6:3, 6:4.

Стандардни интервју на терену водила је Јелена Докић, која је осим за Аустралију, током каријере наступала и за Србију и Црну Гору.

Њих двоје су се први емотивно загрлили, а онда и кренули шестоминутни разговор.

"Хвала вам сто сте дошли, креирали сте сјајну атмосферу, ваша енергија нам даје снагу у кључним моментима. Драго ми је да те видим Јелена, нисам те видео годинама", почео је Ђоковић.

Она се надовезала занимљивим питањем:

"Сећаш ли се када сам те први пут видела на Аустралијан опену? Рекао си ми: 'Ја сам Новак Ђоковић, да ли ме се сећаш?' Рекла сам да се сећам, али заиста нисам. Ми смо тренирали две године раније и нисам могла да се сетим ко си. Али сада знам ко си и сви овде знају", додала је Јелена.

Светски "број 5" је ипак желео да разговара о дуелу са Бугарином, а не анегдотама из прошлости.

"Драго ми је што те опет видим, хајде да причамо о мечу", навео је Србин и мало анализирао сусрет.

"Сваки гем, сваки поен је био битан, од почетка до краја. Рани брејк је био битан за мене јер нисам био сигуран како цу се осећати. Много поштујем Григора, дуго се знамо, он ми је један од највећих пријатеља на туру. Толико је добар спортиста, мислио сам да ће дупли брејк бити довољан у трећем сету, али до краја нисам знао да ли ћу преживети. То је била велика борба."

До испадања Ендија Марија, њих двојица су били једини освајачи гренд слем титуле у жребу. Обојица имају по 35 година, те је Докићева питала како успевају против младих.

"Како то мислиш против младих? (Смех) Па, 35 је нових 25. Погледајте Рафу и Ендија, играју на високом нивоу и ја то желим да радим. Свака сезона се рачуна када уђете у последњу четвртину каријере, више цените сваки турнир, био сам срећан да радим оно што волим, 20 година професионалног спорта, не могу да будем захвалнији."

У следећој рунди он ће играти са домаћим представником Алексом де Минором.

"Очигледно је да је Де Минор један од најбржих играча, много је напредовао. Има Хјуита у свом углу, бившег броја један, не знам колико вас ће бити на мојој страни тада, али волим вас", закључио је Ђоковић.

image