Спорт

Пикси повео "орлове" - одлетели за Лос Анђелес, нека се спреме Американци

Селекција састављена од играча из домаће лиге и МЛС лиге, одиграће утакмицу у незваничном термину против селекције САД
Пикси повео "орлове" - одлетели за Лос Анђелес, нека се спреме Американци© Фудбалски савез Србије

Селектор репрезентације Србије Драган Стојковић повео је нову групу фудбалера у Лос Анђелес, где ће селекција састављена од играча који наступају у домаћој Суперлиги играти пријатељску утакмицу против Сједињених Америчких Држава.

Меч који је на програму у ноћи између среде и четвртка (04.00) биће прилика за Пиксија да види нове играче на делу, а њима ће се придружити и тројица српских играча који наступају у америчкој МЛС лиги.

Дејан Јовељић, Ђорђе Петровић и Ранко Веселиновић, играчи Лос Анђелес Галаксија, Њу Ингланда и Ванкувера, биће уз играче из Суперлиге део тима који ће Стојковић тестирати у Калифорнији.

"Утакмица у Лос Анђелесу представља све само не екскурзију, без обзира што је пријатељска. Она је одлична шансе за све играче да покажу таленат и квалитет, јер март се ближи и почетак квалификација за Европско првенство. Имају све у својим ногама да покажу и докажу да им је место у А селекцији. Можда неће бити изненађење да неко од њих буде на списку за март", поручио је Стојковић. Ево и како изгледа група играча на коју Пикси може да рачуна:

ГОЛМАНИ: Ђорђе Петровић (Њу Ингланд), Драган Росић (Раднички Ниш);

ОДБРАНА: Ранко Веселиновић (Ванкувер), Немања Стојић (ТСЦ), Немања Петровић (ТСЦ), Филип Дамјановић (Вождовац), Марко Мијаиловић (Вождовац);

СРЕДИНА: Мирко Топић (Војводина), Милош Пантовић (Вождовац), Владимир Лучић (Чукарички), Лука Илић (ТСЦ), Лука Бијеловић (Спартак), Марко Ивезић (Вождовац), Вељко Симић (Војводина), Никола Петковић (Чукарички);

НАПАД: Дејан Јовељић (ЛА Галакси), Никола Штулић (Раднички Ниш).

image
VV inauguration
banner