Спорт

Клоп "загризао" за звезду Јувентуса - Ливерпул даје 60.000.000 евра за Салахову замену?

Федерико Кијеза би наредног лета могао да буде једна од главних жеља шестоструког првака Европе
Клоп "загризао" за звезду Јувентуса - Ливерпул даје 60.000.000 евра за Салахову замену?Getty © Francesco Pecoraro / Stringer

Нападач Јувентуса и италијански репрезентативац Федерико Кијеза требало би да буде дугорочна замена за центарфора Ливерпула Египћанина Мохамеда Салаха, преноси "Калчомеркато".

Италијански медији наводе да менаџер Ливерпула Јирген Клоп сматра да би се италијански нападач одлично уклопио у енглески клуб, који је спреман да издвоји 60.000.000 евра за фудбалера Јувентуса.

"Калчомеркато" наводи да је цена фудбалеру Јувентуса у једном тренутку скочила на 100.000.000 евра, али је Кијеза после Европског првенства на ком је блистао, имао доста проблема са повредама. Кијеза је поникао у Фиорентини, а од 2020. је члан Јувентуса. Он је ове сезоне због проблема са повредама одиграо само осам мечева и постигао је један гол.

Салах (30) је недавно продужио уговор са Ливерпулом до јуна 2025. године, а тренутно је најбољи фудбалер екипе са "Енфилда". Међутим, Клоп сматра да су енглеском клубу потребна појачања, пошто бележи лоше резултате у Премијер лиги ове сезоне.

Кијеза (25) је са Италијом освојио Европско првенство 2021. године, а у прилог жељи Клопа да га доведе у Ливерпул иде и чињеница да је Јувентус недавно добио казну одузимања 15 бодова због жестоког кршења финансијских правила.

image