Спорт

"Новак је све луђи, 97% играча би одустало од Аустралијан опена са онаквом повредом"

Горан Иванишевић је говорио о великом успеху Новака Ђоковића у Мелбурну, истакавши да је он "са друге планете"
"Новак је све луђи, 97% играча би одустало од Аустралијан опена са онаквом повредом"© Eurosport / screenshot

Новак Ђоковић је савладао Стефаноса Циципаса у финалу Аустралијан опена, чиме је стигао до десетог трофеја у Мелбурну, али и укупно 22. гренд слема у каријери. Невероватан подвиг, само 12 месеци након депортације из Аустралије, оставио је многе у шоку.

Циципас је поручио да је Ђоковић највећи тенисер свих времена, Ник Кирјос је причао да је постао "монструм", а његов тренер Горан Иванишевић је на конференцији за медије имао штошта да каже о тријумфу његовог пулена.

"Он је са друге планете, његов мозак ради другачије. Радимо четири године, али и даље ми је некад чудно како његов мозак ради. Нисам ово очекивао. Мислим да 97 одсто играча, када би добили такав снимак повреде као оно, отишли би директно код судије у канцеларију (да предају меч, прим. аут). Али не и он, он је од неке друге сорте", почео је Горан Иванишевић, истичући са чиме се све Ђоковић борио током турнира у Мелбурну.

"Ово је невероватан подвиг. Новак постаје све луђи и луђи, на позитиван начин. Нема краја том лудилу његовом. Невероватан је човек, не знам како то да опишем. Мислио сам да сам видео све од њега, а онда се деси нешто овакво."

Иванишевић је описао и како је радити са Ђоковићем, коментаришући и како се осећао када му је Новак током читавог сусрета нешто замерао.

"Радити с Новаком је као тренирати Реал Мадрид, притисак је увек ту. И ја сам био мало луд кад сам играо. Разумем како се осећа, какве емоције пролази у финалу гренд слема. Не смета ми то. Али мораш да победиш, у супротном ћемо имати проблем. У његовом тениском животу, лепо је бити у финалу, али само гренд слемови се броје и само рекорди се броје. Али то је изазов."

Ђоковић се сада изједначио са Надалом са по 22 гренд слем титуле и на Ролан Гаросу ће њих двојица јуришати на рекордни 23 трофеј.

"Пре седам или осам година сам рекао да ће Новак и Рафа освојити више гренд слемова од Роџера (Федерера). Радујем се Ролан Гаросу, надам се да ће обојица бити супер здрави па ћемо видети. Биће ту и млађи момци који ће покушати да нешто ураде. Ово је сада борба Шпаније против Србије, као у рукомету. Резултат је 22:22 и сад ће бити занимљиво", поручио је Иванишевић.

image